O noapte la club şi mult alcool după au dus la un accident şi o condamnare

joi, 02 martie 2023, 02:50
2 MIN
 O noapte la club şi mult alcool după au dus la un accident şi o condamnare

Ajunsă la Iași pentru a participa la un eveniment, o gălățeancă a ajuns la Poliție, după ce a dărâmat cu mașina un gard. Era băută, după ce petrecuse o noapte în club și se „dresese” în camera de hotel.

Giorgiana Iordache venise la Iași de la București pe 28 iulie 2020, cazându-se la marginea orașului, la hotel Capitol. În aceeași seară, a mers la o petrecere organizată într-un club din centrul Iașului, unde a rămas până spre dimineață. A ajuns înapoi la hotel în jurul orei 4.30 și a mai băut în cameră 150 ml de whisky. După o jumătate de oră, s-a gândit să iasă pentru a-și cumpăra țigări. S-a urcat la volan și a plecat din nou spre oraș. Nu a ajuns departe. La puțin după intersecția dintre aleea hotelului și șoseaua Nicolina, tânăra de 29 de ani a pierdut controlul volanului și a mers tot înainte, până a lovit gardul de piatră al unei case și a trecut prin cel de plasă al imobilului vecin.

S-a oprit în curte, după ce trecuse peste o conductă de gaz care, din fericire, a rămas intactă. Incoerentă, a fost ajutată să iasă din mașină de proprietarul casei, care a sunat și la 112. Până să vină poliția, la fața locului s-au adunat mai multe persoane, inclusiv un prieten al șoferiței, care a dus-o în curtea hotelului. S-au întors după câteva minute, așteptându-i pe polițiștii rutieri. Retroactiv, Giorgianei Iordache i s-a stabilit o alcoolemie teoretică de 1,7‰ în sânge. La data accidentului, șoferița avea carnet de doar un an de zile.

Tânăra a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, recunoscându-și fapta. „Împrejurarea că inculpata a consumat o cantitate mare de alcool când s-a deplasat cu autoturismul dovedeşte o lipsă de responsabilitate a conştientizării gravităţii faptei şi a respectării normelor de conduită în societate. Instanţa nu poate ignora că inculpata a consumat o cantitate mare de alcool, cauzând un accident rutier în urma căruia a avariat gardul unei proprietăţi, hazardul făcând ca, atunci când a trecut peste conducta de gaz metan să nu o avarieze, cu consecinţa producerii unui dezastru, aspecte care conferă faptei un grad de pericol mai ridicat”, au reținut magistrații Judecătoriei.

Aceștia au condamnat-o la un an și șase luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestuia, Iordache va trebui să presteze și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul primăriei comunei natale, Liești. Sentința a fost contestată de Iordache, apelul urmând să fie judecat la sfârșitul lunii viitoare.

 

 

Comentarii