O primărie a fost obligată de instanţă să asfalteze o stradă pe care nu s-a intervenit de 40 de ani

marți, 11 aprilie 2023, 09:27
2 MIN
 O primărie a fost obligată de instanţă să asfalteze o stradă pe care nu s-a intervenit de 40 de ani

Instanţele de judecată au decis ca o primărie din judeţ să asfalteze o stradă pe care nu s-a intervenit niciodată, de 40 de ani. Este o decizie fără precedent pentru judeţul Bacău, iar victoria a fost obţinută de un locuitor, în ciuda şicanelor la care a fost supus, dar şi a fricii vecinilor de a i se alătura. 

Este vorba despre Cristinel Tănase, din comuna Cleja. Acesta a muncit 15 ani în Italia şi s-a întors acasă să îşi construiască o casă. Lucrările le-a început în 2008, iar de atunci, spune băcăuanul, nu s-a făcut nimic pe strada Grădinarilor, unde locuieşte, ci doar a fost adusă puţină piatră de râu în 2016. 

„Drumul, pe timp de ploaie este impracticabil. Pe acest drum nu intră maşina de gunoi, pompieri, salvare dacă plouă. Noi locuitorii avem nevoie de maşini de teren să putem circula pe acest drum. Am fost de nenumărate ori la dl. primar să-i spun de situaţie şi i-am cerut să găsească o rezolvare, dar m-a trimis înapoi în Italia, unde am lucrat o perioadă dacă nu-mi convine drumul. Am trimis o somaţie primăriei, somaţie primită în data de 28.06.2021, prin care solicitam să adopte într-un termen rezonabil o hotărâre de consiliu local care să prevadă măsuri urgente pentru reabilitarea acestui drum. Nu am primit niciun răspuns, motiv pentru care am formulat prezenta acţiune în contencios, subsemnatul fiind o persoană vătămată conform art. 2 alin 1 din Legea 554/2004”, susţine Cristinel Tănase. 

Acesta a mai povestit pentru Ziarul de Bacău faptul că primarul comunei, Petru Iştoc, a încercat să îl şicaneze de când a ridicat problema străzii. Din această cauză, vecinii au fost speriaţi să se alăture demersului său. „Iarna, maşina de deszăpezire trece cu lama sus pe strada noastră. Nu mai zic ca a trimis oameni de la Primărie să mă verifice, dacă am totul în regulă cu casa. Vecinii vor şi ei asfalt, vă daţi seama, dar le e frică de primar”, a mai spus localnicul. 

Vezi mai multe detalii pe ziaruldebacau.ro

Comentarii