O şoferiţă care a depăşit pe trecerea de pietoni printre părinţi şi elevi a fost lăsată patru luni fără permis

miercuri, 28 septembrie 2022, 15:15
1 MIN
 O şoferiţă care a depăşit pe trecerea de pietoni printre părinţi şi elevi a fost lăsată patru luni fără permis

Poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava s-au autosesizat în urma imaginilor apărute în Monitorul de Suceava şi în alte publicaţii de ştiri cu privire la conducătoarea auto care a depăşit o coloană de maşini în zona trecerii de pietoni de pe bulevardul Gavril Tudoraş, în cartierul Obcini al municipiului Suceava, în dreptul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava.

Pe imagini s-a văzut manevra extrem de periculoasă, autoturismul aflat în depăşire trecând pe locul marcat deşi pe acesta se aflau în trecere părinţi şi copii. Din fericire, părinţii au sesizat pericolul şi s-au oprit la timp.

”În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul a fost condus la data de 22.09.2022 de către o femeie de 38 de ani din municipiul Suceava, aceasta efectuând o manevră de depăşire neregulamentară şi neacordând prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea pe marcaj pietonal.

Pentru abaterile săvârşite femeia a fost sancţionată contravenţional conform OUG 195/2002 modificată privind circulaţia pe drumurile publice, iar complementar s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile”, a transmis comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Cele 120 de zile de suspendare rezultă din două abateri care atrag suspendarea permisului pentru 60 de zile, respectiv depăşire pe linie continuă şi depăşire pe trecerea de pietoni.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii