O strângere de mână îți poate arăta de ce boli suferi. STUDIU

sâmbătă, 30 septembrie 2023, 18:34
2 MIN
 O strângere de mână îți poate arăta de ce boli suferi. STUDIU

Deseori deducem multe despre personalitatea cuiva din strângerea de mână, dar se pare că acest simplu gest poate dezvălui multe despre starea de sănătate a cuiva.

De la probabilitatea de a suferi un accident vascular cerebral până la riscul de depresie, scrie The Sun.

Bolile de inima

O strângere de mână slabă ar putea fi legată de un risc mai mare de atac de cord sau de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary din Londra.

Datele au arătat că persoanele cu o forță de strângere slabă a mâinii au o inimă care este mai puțin capabilă să pompeze sângele în tot corpul.

Pe de altă parte, s-a constatat că cei care au o forță mai mare atunci când strâng mâna unei persoane sunt mai puternici și au volume și proporții mai mari de sânge pompat de inimă, precum și un mușchi cardiac mai sănătos – ambii factori au fost legați de un risc mai mic de probleme cardiovasculare.

Moartea timpurie

Nu doar atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt asociate cu o strângere de mână mai puțin fermă.

Un studiu efectuat pe mai mult de un milion de adolescenți de sex masculin născuți în Suedia între 1951 și 1976 a arătat că o forță mai mică de prindere a mâinilor a fost „asociată în mod semnificativ cu o mortalitate mai mare din toate cauzele.”

Depresie

O strângere slabă de mână a fost mult timp asociată cu nervozitatea, dar ar putea semnala de fapt că suferiți de depresie.

Cercetătorii sud-coreeni de la Colegiul de Medicină al Universității Yonsei au descoperit, de asemenea, că persoanele cu o strângere mai slabă a mâinii aveau de până la trei ori mai multe șanse de a suferi de depresie nediagnosticată.

Acest lucru înseamnă că, în viitor, medicii ar putea fi capabili să afle dacă un pacient se află în stadii incipiente ale acestei afecțiuni doar prin simpla strângere a mâinii.

Comentarii