O tânără curajoasă din Iran, vedetă pe TikTok, ucisă cu şase gloanţe de forţele de securitate

marți, 27 septembrie 2022, 09:44
1 MIN
 O tânără curajoasă din Iran, vedetă pe TikTok, ucisă cu şase gloanţe de forţele de securitate

Hadis Najafi, o iraniană de 23 de ani care a devenit cunoscută după ce a postat un videoclip în care arăta cum se pregătea să se alăture protestelor antiguvernamentale care au loc în această perioadă în Iran, a fost împușcată de forțele de securitate iraniene, potrivit mai multor surse citate de The Jerusalem Post.

Najafi a fost împușcată de șase ori miercuri, 21 septembrie, de forțele de securitate iraniene, în orașul Karaj, a anunțat pe rețele sociale jurnalista și activista iraniană Masih Alinejad, dar și alte surse.

Potrivit relatărilor, Hadis a suferit răni la abdomen, gât, inimă și mână. După ce a fost împușcată de forțele de securitate, a fost dusă la Spitalul Ghaem, unde a fost ulterior declarată moartă.

Hadis Najafi era foarte activă pe TikTok și Instagram, iar videoclipul ei în care își arăta părut neacoperit în timp ce era în mijlocul protestului din Karaj a devenit viral.

Imaginile și videoclipul cu Hadis au generat unde de șoc, alimentând și mai mult protestele care au loc în Iran din 16 septembrie. Ulterior, un al doilea clip a început să circule online, în care familia fetei plânge lângă un mormânt proaspăt săpat pe care se află fotografia ei.

 

Comentarii