O vedetă din rugby semnează cu echipa de fotbal american Kansas City Chiefs

sâmbătă, 30 martie 2024, 13:04
2 MIN
 O vedetă din rugby semnează cu echipa de fotbal american Kansas City Chiefs

Tânărul star al rugbyului galez Louis Rees-Zammit a semnat un contract cu Kansas City Chiefs, echipă din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), a confirmat franciza cu două titluri de campioană în Super Bowl, informează AFP.

"Din Regatul Unit în Regatul lui Chiefs", a scris gruparea din Kansas City pe contul său oficial de pe reţeaua X, prezentând mai multe fotografii cu galezul în momentul semnării contractului.

Jucătorul naţionalei Ţării Galilor a luat prin suprindere lumea sportului cu balonul oval în luna ianuarie, când a anunţat că părăseşte rugbyul în XV pentru a încerca să-şi facă o carieră în fotbalul american profesionist.

Potrivit NFL Network, Rees-Zammit, care a jucat pentru clubul englez Gloucester din 2018 şi până în acest an, a semnat un acord pe trei ani, parţial garantat, însoţit de o primă de instalare.

Jucătorul cu 42 de selecţii pentru Ţara Galilor, alături care a atins sferturile de finală la Cupa Mondială de rugby din 2023, şi câştigător al Turneului celor Şase Naţiuni în 2021, a participat la programul internaţional de integrare a jucătorilor străini în NFL, sub privirile mai multor recrutori ai ligii.

O şedinţă de antrenament urmărită de recrutori a avut loc săptămâna trecută. Potrivit Chiefs, aceasta a inclus o cursă de 40 de metri pe care galezul a finalizat-o în 4,44 secunde, ceea ce l-ar fi clasat pe locul cinci în rândul apărătorilor la "NFL Scouting Combine", turneul pentru talente organizat înaintea Draft-ului NFL.

Odată cu recrutarea sa, Rees-Zammit devine al 37-lea jucător din programul mondial de talente care semnează cu contract cu NFL şi acum speră să devină al şaselea care obţine un loc în prima echipă.

Galezul a susţinut probe la New York Jets, Cleveland Browns şi Denver Broncos, înainte de a se pune de acord cu Kansas City Chiefs, potrivit presei americane. AGERPRES

Comentarii