Octavian Jurma susține că mai vine un val de infectări cu o nouă variantă a coronavirusului

joi, 09 iunie 2022, 12:10
1 MIN
 Octavian Jurma susține că mai vine un val de infectări cu o nouă variantă a coronavirusului

Octavian Jurma susține, într-o postare pe Facebook, că mai vine un val de infectări cu o nouă variantă a coronavirusului. El afirmă că România încearcă „în mod absurd” să scape de „contractul de vaccin”, deși pandemia nu s-a încheiat.

„Din păcate săptămâna această am primit o veste proastă pe care sperăm să nu o auzim până în toamnă.

Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominantei față de BA2 este doar o chestiune de timp acum.

Iată că deși noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termină cu omenirea în general și România în particular (…)

BA.5 este cea mai infecțioasă dintre cele 3 versiuni (BA4, BA5 și BA2.12.1) care concurează pentru supremație în valul 6 Ordinea este BA5 > BA4 > BA2.12.1 cu un avantaj între 30 și 50% una față de altă. Este destul de probabil că valul de toamna să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinație a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 și BA2 în succesiune rapidă).

Imunitatea față de BA4 și BA5 după infecția cu versiunile precedente este foarte scăzută. Chiar și evaziunea imună după vaccin este mult mai ridicată decât a BA1 și BA2. Această inseamana că populația nevaccinata va fi foarte vulnerabilă la infecție și totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boală produsă”, a scris Jurma, pe Facebook.

MAi mult, pe defapt.ro

Comentarii