De Business

Punem punctul pe știi

Oferta cu locuri de muncă de la AJOFM Iaşi s-a redus la mai mult de jumătate

joi, 25 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Oferta cu locuri de muncă de la AJOFM Iaşi s-a redus la mai mult de jumătate

Ofertă săracă pe piaţa muncii din judeţul Iaşi pentru absolvenţii de studii superioare. Cel puţin asta reiese din cea mai recentă listă cu posturi vacante la nivel local transmisă de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi. 

Angajatorii din judeţ pun la bătaie 435 de locuri de muncă la momentul actual, dintre care doar 79 se adresează absolvenţilor de facultate. Înainte de începerea crizei sanitare erau disponibile săptămânal şi peste 1.000 de joburi. Ei au la dispoziţie posturi precum analist financiar, asistent manager, director economic, geograf, inginer electrician, kinetoterapeut, manager proiect şi psiholog. În schimb, muncitorii necalificaţi şi personalul cu calificare medie sunt la mare căutare. Firmele au nevoie, printre altele, de confecţioneri, agenţi de securitate, manipulanţi marfă, recepţioneri de hotel, sudori, zidari, tâmplari şi şoferi. Potrivit celei mai noi actualizări întocmite de reprezentanţii instituţiei ieşene, în servicii există 202 locuri de muncă disponibile, construcţii –  160, industrie – 32, confecţii – 31,  agricultură/silvicultură – 6, sănătate şi asistenţă socială –  4.

Totodată, ieşenii interesaţi de un loc de muncă, dar în străinătate, pot consulta lista cu posturile disponibile în Spaţiul Economic European, afişată pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Se oferă, prin intermediul EURES România, un număr de 1.000 de locuri de muncă în prezent, dintre care 900 în Spania, Norvegia – 59, Irlanda – 11, Finlanda – 10, Austria – 6, Polonia – 5, Germania – 4, Belgia – 2 şi Malta – 3. Străinii vor oameni care să lucreze în agricultură, domeniul medical, IT, construcţii şi restaurante.

Cititi si: Un CUG care nu scoate fum a răsărit în centrul orașului. E în top ca număr de salariați

Comentarii