Omul de încredere al lui Iohannis vrea investiţii din banii statului. Vila secretă de la munte, renovată cu două milioane de euro din PNRR

sâmbătă, 05 august 2023, 15:53
2 MIN
 Omul de încredere al lui Iohannis vrea investiţii din banii statului. Vila secretă de la munte, renovată cu două milioane de euro din PNRR

O nouă achiziție interesantă, pe care se pregătește să o facă SPP, este renovarea unei vile cu două etaje și mansardă în județul Prahova.

 

Pentru aceasta, instituția condusă de generalul Lucian Pahonțu așteaptă aprobarea cererii de finanțare din partea UE, având în vedere că proiectul se bazează pe bani din PNRR. Chiar și în lipsa alimentării bugetului cu suma de două milioane de euro, preconizată a fi înghițită de aceste lucrări, SPP a demarat deja procedurile de achiziție a serviciilor și lucrărilor necesare. Vila, a cărei locație exactă nu este menționată în documentele atașate procedurii de achiziție, lipsind chiar caietul de sarcini, are subsol, parter, două etaje și mansardă, o curte pe teren în pantă și va fi dotată cu o parcare acoperită pentru patru mașini.

În 19 iulie 2023, Serviciul de Protecție și Pază, instituție care îl deservește, în principal, pe președintele României, a anunțat o nouă intenție de achiziții a unor servicii, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență. Banii europeni, adică peste două milioane de euro, ar trebui să fie „tocați” pe servicii de proiectare, execuția lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor, organizare de șantier și asigurarea utilităților, la care se adaugă amenajarea terenului, asigurarea utilităților, în vederea realizării „unui obiectiv de investiții situat în județul Prahova, finanțat prin intermediul PNRR”.

Potrivit anunțului de participare publicat de instituția condusă de generalul Lucian Pahonțu (FOTO) pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), valoarea acestor servicii este estimată la suma de 8.336.242,67 de lei fără TVA, adică la 9.920.128,8 lei cu TVA inclusă, ceea ce înseamnă 2.024.516,1 euro. Această sumă ar trebui să acopere lucrări la instalațiile de încălzire, lucrări sanitare, lucrări de instalații electrice, lucrări de reparații generale și de renovare, serviciile de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice, servicii de proiectare a sistemului de energie electrică și servicii de asistență tehnică.

Mai mult, pe jurnalul.ro

Comentarii