Opera Iași va fi prezentă pe scena Operei Naționale București, la Bucharest Opera Festival

miercuri, 07 iunie 2023, 10:24
1 MIN
 Opera Iași va fi prezentă pe scena Operei Naționale București, la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română din Iași va participa și în acest an la Bucharest Opera Festival, manifestare de prestigiu, ajunsă la a doua ediție, la care vor fi prezente alte opt teatre lirice renumite: Opera Națională București, Opera Națională Română din Timișoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Opera Brașov, Opera de Stat din Budapesta, Teatrul Național de Operă și Balet din Belgrad, alături de Opera Madlenianum.

Opera Iași va prezenta pe scena Operei Naționale București un spectacol care a avut premiera în acest an, „Văduva veselă 2.0”, de Franz Lehár, în regia maestrului Andrei Șerban.

Opera Națională Română din Iași a participat și anul trecut la Bucharest Opera Festival. La prima ediție a festivalului, teatrul liric ieșean a oferit publicului spectacolul „Indiile galante”, de Jean-Philippe Rameau, în regia maestrului Andrei Șerban, artiștii ieșeni fiind ovaționați minute în șir.
„Am mare încredere că ecourile spectacolului pe care-l vom prezenta anul acesta pe scena celui mai important festival de operă organizat de țara noastră vor fi la fel de intense ca acelea de după reprezentația de la prima ediție a Bucharest Opera Festival. Sunt convins că <Văduva veselă 2.0>, care poartă inconfundabila semnătură a maestrului Andrei Șerban, va cuceri și publicul din capitală” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
Spectacolul cu care artiștii ieșeni se vor prezenta la București poate fi urmărit și pe scena din Iași, în această săptămână, duminică, de la ora 18:30, în Sala Mare.

Comentarii