Operaţie dificilă: de la simptomele din picior a descoperit o tumoră pe creier

marți, 29 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Operaţie dificilă: de la simptomele din picior a descoperit o tumoră pe creier

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost depistat cu o tumoră de cinci centimetri după ce a observat că nu îşi poate mişca mâna şi un picior.

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie spun că a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a-i salva viaţa bărbatului care risca să rămână paralizat. După ce au fost făcute mai multe investigaţii medicale, inclusiv RMN, medicii au descoperit că este vorba despre un meningiom de aproximativ cinci centimetri care, în general, este o tumoră beningnă.

„Intervenţia chirurgicală a fost una destul de complicată, tumora de cinci centimetri a reuşit să înglobeze în structura ei vase importante ale creierului. Împreună cu echipa medicală am reuşit ca în aproximativ trei ore să eliminăm meningiomul şi să salvăm viaţa pacientului, operaţia fiind un real succes”, a precizat dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg şi manager al unităţii medicale.

Conform specialiştilor, meningiomul este o tumoră benignă a creierului şi are legătură cu hormonii progesteron şi estrogen, iar simptomele pot fi de la dureri de cap la ameţeli şi pareză şi depind de localizarea tumorii.

Din echipa chirurgicală au mai făcut parte dr. Cosmin Apetrei, medic specialist neurochirurg, dr. Răzvan Buga, medic rezident neurochirurg, precum şi un bioinginer, un anestezist şi asistente medicale.

Comentarii