Operele de artă trebuie apărate în „Cetatea Culturii” cu garduri metalice. Primăria a îngrădit Hidra

joi, 22 februarie 2024, 20:40
2 MIN
 Operele de artă trebuie apărate în „Cetatea Culturii” cu garduri metalice. Primăria a îngrădit Hidra

Autoritățile au îngrădit lucrarea Hidra, care a stârnit patimi printre ieșeni. Revolta unora, care a depășit granițele mediului online, a fost atât de mare încât au încercat să o distrugă. În aceste condiții în ”cetatea culturii” s-a ajuns ca lucrările sculptorilor neințelese de o parte din public să fie protejate cu garduri metalice.

Omul de afaceri ieşean Nicu Roşu, cu afaceri în domeniul decoraţiunilor, dar şi o persoană foarte activă în zona civică, a fost martor în această seară la un val de reacții negative îndreptate asupra Hidrei, unele dintre acestea fiind ”predate” ca educație morală pentru copii.

”În seara asta am fost să văd lucrarea expusă în parcul de lângă Casa de Cultură a Tineretului, cea care a declanșat nenumărate reacții, de la aprecieri elegante, într-un registru de bun simț, până la înjurături, invective, făcut cruci, scuipat, comentarii halucinante prin gradul de ignoranță arătat, terminând cu agresiunea directă…
M-a întristat să văd acele garduri în jurul lucrării…
Însă cel mai mult m-a întristat și m-a enervat în același timp văzând o doamnă cam la 70 de ani care îi repeta din nou și din nou nepoatei sale, o fetiță cam de 8 ani, cam așa: acolo e satana mamaie, să știi, sunt oameni răi, fără credință, care au adus dihania asta aici, ca să împânzească răul, așa să știi mamaie, uite balaurul ăla cu multe capete e ăla rău, mamaie. Iar fetița săraca stătea cu ochii mari uitându-se la bunica ei și dădea din cap îngânând ușor…, da, mamaie, da, da….”, a scris Nicu Roșu pe pagina sa de Facebook, unde a postat și imaginea rușinoasă a Iașului.

Comentarii