Opt şcoli din Iaşi, câştigătoare într-o importantă competiţie naţională. Iată lista acestora!

miercuri, 09 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Opt şcoli din Iaşi, câştigătoare într-o importantă competiţie naţională. Iată lista acestora!

Opt şcoli din judeţul Iaşi au obţinut în acest an titlul de „Şcoală europeană“ în cadrul celei de-a XV-a ediţie a concursului naţional „Şcoală Europeană“, judeţul Iaşi obţinând cele mai multe titluri din ţară. La competiţia organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale au participat 112 unităţi de învăţământ preuniversitar, care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Dintre acestea doar 61 de şcoli au primit titlul de „Şcoală europeană“.

Astfel, la nivelul judeţului Iaşi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“, Liceul Tehnologic Eco­nomic de Turism, Colegiul Naţional, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“, Colegiul Tehnic „Ion Holban“, Şcoala Post­liceală F.E.G Iaşi, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, Şcoala EUROED şi Grădiniţa EUROED se vor bucura de acest titlu. Competiţia a constat în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, dar s-a avut în vedere şi impactul pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra activităţii elevilor.

Titlul de „Şcoală Europeană“ este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Astfel, în judeţul Iaşi sunt 18 titluri de Şcoală Europeană. Competiţia „Şcoala Euro­peană“ a fost lansată de Ministerul Educaţiei Naţionale în anul 2004. Decernarea premiilor pentru câştigătorii din acest an va avea loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în luna iunie. 

Comentarii