Păcăleală online – Cuplul care a rămas fără niciun ban şi fără maşină după ce a dat clic pe un anunţ de pe internet

miercuri, 28 februarie 2024, 09:27
2 MIN
 Păcăleală online – Cuplul care a rămas fără niciun ban şi fără maşină după ce a dat clic pe un anunţ de pe internet

Un cuplu, tentat de un anunţ pe Internet, a crezut că investeşte peste 5.000 de dolari în acţiuni la bursă şi că va câştiga rapid o avere. Nu a fost deloc aşa.

Cei doi tineri, din Cluj, au fost victimele unei înşelătorii, iar când toţi banii lor s-au dus pe apa sâmbetei, au depus plângere la poliţie, scrie Știri de Cluj. Autorităţile spun că în astfel de cazuri, paguba e greu de recuperat, iar făptaşii – greu de prins.

Cei doi soţi din judeţul Cluj au văzut pe o reţea socială un anunţ şi au fost atraşi de posibilitatea unei investiţii cu un câştig rapid. Au accesat pagina şi au cerut detalii.

”La scurt timp am fost sunat de o doamnă. Vorbind, m-a convins să depun suma de 1.000 lei şi am depus. După 24 ore aceşti 1.000 lei fiind 210 dolari, a doua zi am văzut profit de 30 dolari. Credeam la început că este pe bune”, povesteşte Cristian Bojodi.

Un individ care s-a prezentat drept expert i-a contactat şi i-a convins să investească şi mai mult.

„Stând de vorbă cu el mi s-a spus că putem face o sumă foarte mare de bani dacă investim sumă mai mare, suma fiind de 5.000 dolari. La 24 de ore am văzut pe platformă că da, aşa e cum au zis, suma fiind de 64.000 dolari voiam să-i retragem, dar înainte de retragere ne-a sunat un domn că pentru a putea retrage suma trebuie să plătim un comision către statul britanic de 5.900 dolari”, a mai declarat Cristian Bojodi.

Totul are la bază dorinţa oamenilor de a se îmbogăţi rapid

Pentru a face rost de aceşti bani, cei doi soţi au cheltuit toate economiile familiei, ba chiar şi-au amanetat maşina. Abia când şi-au dat seama că au pierdut tot şi-au luat un avocat.

”Am depus plângere. Ni s-a spus că au tehnologie foarte avansată şi că nu pot fi căutaţi, găsiţi. Avem încă speranţa că se recuperează, deşi şansele sunt foarte mici. Cei 5.000 de dolari am lăsat maşina, am amanetat-o. Avocatul ne-a spus să mergem mai departe cu plângerea, sper să se urmărească tranzacţiile”, a completat Denisa Adam, cealaltă victimă.

Mai mult, escrocii încearcă să-i intimideze pe cei înşelaţi şi să-i determine să renunţe la plângere, folosindu-se de diverse tertipuri.

Articolul integral AICI

Comentarii