Papa Francisc susţine că sexul este unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor

miercuri, 05 aprilie 2023, 22:05
1 MIN
 Papa Francisc susţine că sexul este unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor

Papa Francisc a lăudat virtuţile sexului într-un documentar apărut miercuri, descriindu-l drept „unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dat persoanei umane”, relatează Reuters. 

Pontiful în vârstă de 86 de ani a făcut acest comentariu în producţia Disney+ „The Pope Answers”, care surprinde o întâlnire pe care a avut-o anul trecut la Roma cu 10 persoane în vârstă de 20 de ani. Francisc a fost chestionat de ei pe o varietate de subiecte, inclusiv drepturile LGBT, avort, industria porno, sex şi credinţă şi abuz sexual în cadrul Bisericii Catolice. „Sexul este unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dat persoanei umane”, a spus el în documentar.

"A te exprima sexual este o bogăţie. Aşa că orice diminuează expresia sexuală adevărată te împuţinează şi te goleşte de această bogăţie", a spus el, referindu-se la masturbare. „Exprimarea iubirii este probabil punctul central al activităţii sexuale”, a mai spus el, potrivit L'Osservatore Romano.

Francisc a fost întrebat, de asemenea, dacă ştie ce este o „persoană non-binară” şi a răspuns afirmativ. El a repetat că persoanele LGBT trebuie să fie binevenite în Biserica Catolică.

Cititi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii