Părinții sar la gâtul ministrului. Nu vor o lună de vacanță și nici examene în iulie

miercuri, 24 martie 2021, 10:44
2 MIN
 Părinții sar la gâtul ministrului. Nu vor o lună de vacanță și nici examene în iulie

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți critică dur deciziile anunțate marți de Sorin Cîmpeanu, acuzând atât decizia privind reprogramarea Evaluării Naționale în iulie, cât și prelungirea vacanței de primăvară, despre care spune că va provoca ”o ruptură în procesul educațional”.

Asociațiile de Părinți afirmă, într-un comunicat, că ”au aflat din presă, cu stupefacție, deciziile adoptate de Ministerul Educației fără o consultare prealabilă a partenerilor de dialog social”.

”Nu înțelegem de ce într-un interval atât de scurt Ministerul Educației a luat o decizie cu impact negativ asupra unei generații de elevi, care vor susține Evaluarea Națională, sesiunea 2021, generație care a fost văduvită de-a lungul celor nouă ani de studiu de manuale școlare, de o curriculă predată conform cerințelor Institutului de Științe ale Educației. Această generație a fost grav afectată de actualul context pandemic, cumulând în clasa a VII-a și a VIII-a peste 6 luni de învățământ exclusiv online”, spune sursa citată.

”Faptul că Ministerul Educației își permite să-și asume această decizie, chiar și la nivel politic, nu trebuie să afecteze o generație de elevi, afectată deja de măsurile de până in acest moment”, acuză federația.

Asociațiile de părinți afirmă că prelungirea vacanței de primăvară ”va determina o ruptură în procesul educațional, planificările profesorilor privind activitatea remedială vor fi date peste cap, aspecte ce vor determina creșterea dimensiunii lacunelor competențelor nedobândite”.

De asemenea, argumentează că examenele sunt programate, tradițional, în luna iunie pentru a evita disconfortul termic: ”Domnule ministru, onorați guvernanți, considerați că vă veți putea uita în ochii copiilor care vor avea de susținut examenele naționale, purtând masca, în luna lui Cuptor”?

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii