Patru persoane, reţinute pentru trafic şi deţinere de droguri de risc

sâmbătă, 22 iulie 2023, 16:58
1 MIN
 Patru persoane, reţinute pentru trafic şi deţinere de droguri de risc

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic de droguri, risc şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

Conform unor comunicate transmise, sâmbătă, de DIICOT şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, în perioada ianuarie – iulie 2023, inculpaţii au deţinut şi comercializat, în mod repetat (215 acte materiale), droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău.

În acest dosar au fost efectuate şapte percheziţii pe în judeţele Prahova şi Buzău, fiind identificate şi ridicate 1,2 kilograme canabis, suma de 20.000 lei, o armă neletală supusă autorizării şi 267 de proiectile de cauciuc, şapte telefoane mobile, nouă cântare de precizie, patru grindere, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, obiecte folosite la depozitarea, ambalarea şi consumul drogurilor, precum şi alte mijloace de probă. Inculpaţii au fost reţinuţi şi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpaţi şi arestarea la domiciliu pentru al patrulea inculpat, arată sursele citate.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog. La acţiune au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

SURSA: Agerpres

Comentarii