COMUNICAT DE PRESA

Paturi de terapie intensivă pentru micii pacienţi de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iaşi

vineri, 23 septembrie 2022, 11:40
3 MIN
 Paturi de terapie intensivă pentru micii pacienţi de la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iaşi

Ghidaţi de valorile comune pe care le împărtăşesc: integritatea, grija, ambiţia şi dorinţa de a aduce un impact lumii prin bine, Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald şi Hili Ventures sprijină Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi prin dotarea cu zece paturi de terapie intensivă, în valoare totală de peste 80.000 euro.

Odată cu inaugurarea celei de a treia Case Ronald McDonald anul acesta la Iaşi, Fundaţia, cu sprijinul grupului Hili Ventures, Hili Ventures, grupul din care face parte operatorul restaurantelor McDonald's in Romania, a identificat o nouă oportunitate concretă de implicare în comunitate, în beneficiul copiilor bolnavi. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi tratează anual peste 50.000 de pacienţi din toate colţurile ţării şi se află într-un amplu proces de reabilitare şi extindere.

„O nevoie care se perpetuează de cele mai multe ori în toate spitalele din ţară, dar mai ales în cele de pediatrie este cea de loc, de paturi. Este o nevoie de bază extrem de necesară pe care dorim să o acoperim pentru a putea trata şi mai mulţi pacienţi, o nevoie pe care o putem acoperi dacă ne unim forţele. Suntem în continuă căutare de soluţii pentru ca experienţa de spitalizare a pacientului pediatric să fie una care să se plieze pe ceea ce are nevoie copilul şi suntem recunoscători pentru acest sprijin.” a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Cele zece paturi de terapie intensivă cu patru motoare au fost livrate şi puse în funcţiune la spital. Astfel, micilor pacienţi li se oferă „loc” către recuperare şi acces către serviciile medicale de care au mare nevoie.

În contextul acestei acţiuni de implicare în comunitate, Annabel Hili, Chief Operating Officer Hili Ventures, a declarat: „Hili Ventures are drept obiectiv implicarea cu impact pozitiv în comunitatea din pieţele în care îşi desfăşoară activitatea. Am aflat despre echipa dedicată de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria din Iaşi de la Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald şi suntem bucuroşi să susţinem spitalul cu resursele necesare pentru a avea şi mai multă grijă de tinerii pacienţi.”

Amalia Năstase, Preşedintele Fundaţiei pentru Copii Ronald McDonald a declarat: „Suntem norocoşi să ajungem în centrul unei comunităţi atât de puternice, atât de legate şi atât de dedicate copiilor, centrul misiunii noastre de 25 de ani în România. Ne îndreptăm recunoştinţa către oamenii cu suflet mare de la Hili Ventures pentru generozitatea cu care s-au implicat în acest proiect.”

Despre Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald. Din 1998, de când a fost înfiinţată în România, Fundaţia susţine comunităţile în centrul cărora se poziţionează prin programe sustenabile ce sprijină copiii bolnavi şi familiile lor. Pe lângă acţiunile de dotare către spitalele de copii partenere, Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald operează cele trei Case Ronald McDonald din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Casele Ronald McDonald se află în incintele spitalelor de pediatrie şi deservesc familiile copiilor internaţi pe toată perioada spitalizării. Acestea sunt nişte oaze de normalitate în perioade dificile şi le oferă aparţinătorilor un loc în care se pot odihni, pot servi o masă caldă, se pot spăla sau pot avea acces la consiliere. Puteţi sprijini programele Fundaţiei printr-un SMS cu textul FAMILIE la 8845 pentru 2 Euro lunar sau accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza. Fiecare ajutor acordat creşte accesul micilor pacienţi la servicii medicale şi îi sprijină pentru o recuperare mai rapidă.

Despre Hili Ventures. Cu sediul în Malta, grupul Hili Ventures deţine parteneriate cu McDonald’s şi Apple şi este implicat în diverse operaţiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol şi gaze, tehnologie, proprietăţi, ospitalitate şi leasing. Prezent în 10 ţări din Europa de Est şi Centrală şi Africa de Nord şi având o echipă de 10.000 de oameni, Hili Ventures este partenerul CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf, precum şi a multor alte branduri globale.

 

 

Comentarii