Păzea, azi aterizează Ciolacu la Iaşi! Se anunţă bubuială ca-n vremurile bune

sâmbătă, 06 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Păzea, azi aterizează Ciolacu la Iaşi! Se anunţă bubuială ca-n vremurile bune

Descinderea de azi a liderului de partidoiu Ciolacu la Iaşi, unde va avea loc cică o şedinţă politică, una cu uşile închise şi telefoanele cu bateriile scoase şi puse separat pe masă, se anunţă una şi cu mari scântei, mai ceva ca alea de la fierăria lui Iocan, din Moromeţii, când făurea potcoavele. 

Sursele noastre din preajma sediului de la bulivar, care par să concorde cu ciripiturile păsărelelor de pe sub streşinile aceluiaşi sediu, zic că Ciolacu ar fi venit în principal ca să arbitreze conflictul mocnit din filială, după ce aripa dată afară din funcţii de la municipală acum vreo doi ani, în frunte cu dom’ deputat de control fază-nul, a câştigat în instanţă şi au acum patalama că acea decizie a de dizolvare ar fi ilegală.

Chestie care, dacă e să stăm strâmb şi să judecăm drept, complică tare mult jocurile de putere de la nivel local. Ca să nu mai spunem că, pe de altă parte, şi prin premăriile de comune mocneşte ceva nemulţumire, mare parte şi din pricina banilor care nu prea mai vin de la centru, iar alegerile bat acuşica la uşă.

Ca urmare, stimaţi telespectatori, pregătiţi bericile, seminţele prăjite de bostan, dar obligatoriu şi dopurile de pâslă de băgat în urechi. Dar asta când o să vă spunem noi… Hai, pa: ura şi la gară!

O reparaţie morală pe astăzi, la Iaşi: agramatisme de PSD versus agramatisme de PNL

Apăi, stimaţi telespectatori, dacă e sâmbătă azi, şi e uichend, haidaţi să fie şi una fără politichie, cum am promis, dar măcar cu oleacă de grămătichie, că e educativ…

Aşadar, pentru că unii leberali din tagma lui dom’ premare ne-au tot reproşat că ne legăm mai mereu doar de agramatismele şi carenţele în esprimare ale liberalului Chirică sau colegului Alexe, iată că pe astăzi am zis că se cuvine să facem o mică reparaţie şi să prezentăm şi talentele în ale retoricii şi scrisului din partea unui om de vază al partidoiului: conţilierul municipal, başca şef al Derecţiunii Regionale de Drumuri Naţionale, Mugurel Laicu. Da, aşa este: cum vedeţi şi mai jos, omul a fost la meciul cu Galaţiul, apoi nu s-a putut abţine, precum Chirica după ce ajunge obosit seara acasă, şi a postat ceva. Nu, nu ne mai legăm de faptul că omul nu avea legătura de virgule la el, că astea-s de-acuma mofturi, fineţuri.

Iacătă o mostră pentru care ar cădea bac-ul la română: «…inginer Vasile Simionaş component a echipei de aur…». Iar mai jos, încă una pentru care nu ar trece nici oralul la bac, la Română: «…ieşenii sau mobilizat foarte bine…». N-am citit mai departe, că a căzut deja examenul… Altceva am vrea să-i transmitem, însă: musiu, măcar Chirică are scuza lui când postează spre dimineaţă, deh. Dar matale?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii