Pentagonul are cel mai mare buget din istoria ţării: 810 miliarde de dolari

marți, 28 iunie 2022, 10:56
2 MIN
 Pentagonul are cel mai mare buget din istoria ţării: 810 miliarde de dolari

Noul buget al Departamentului Apărării al SUA creşte de la 773 miliarde de dolari la 810 miliarde de dolari. Acesta ar fi cel mai mare buget al Departamentului Apărării din istorie.

Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanţilor a dat aprobarea iniţială pentru o creştere de 37 de miliarde de dolari a cererii de buget al Pentagonului pentru anul fiscal 2023, care ar adăuga fonduri pentru nave suplimentare, avioane, sisteme de apărare antirachetă şi antiaeriană, muniţii şi îmbunătăţiri tehnologice ale muniţiilor, printre altele.

Amendamentul solicită o finanţare suplimentară de 1,2 miliarde de dolari pentru un distrugător suplimentar din clasa Arleigh Burke Flight III, 2,4 miliarde de dolari pentru o fregată suplimentară din clasa Constellation, un petrolier T-AO suplimentar, două nave medicale expediţionare suplimentare şi 318 milioane de dolari pentru restaurarea a cinci nave de luptă litorale (LCS), precum şi 59 de milioane de dolari pentru restaurarea a două nave expediţionare de transbordare a docurilor ultraperformante.

USNS Montford Point (T-ESD-1), (fostă T-MLP-1), este nava principală a clasei expediţionare de transfer docuri (ESD)

Docul expediţionar este un concept nou, care face parte din Forţa maritimă de prepoziţionare a viitorului. Navele nu sunt construite conform standardelor navelor de luptă şi sunt proiectate în principal pentru a susţine trei hovercraft-uri militare (cum ar fi Landing Craft Air Cushion), pentru a pregăti vehicule, cu o rampă laterală şi aripi mari de acostare.

Navă auxiliară de sprijin, rolul Montford Point va fi acela de dig maritim pentru forţele prietene în cazul în care accesul la bazele de pe uscat este refuzat. O astfel de flexibilitate ar fi utilă şi în urma unor dezastre naturale şi pentru sprijinirea puşcaşilor marini americani odată ajunşi la ţărm.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii