Persoanele nevaccinate din Austria au intrat în lockdown. În ce condiţii mai pot ieşi afară

luni, 15 noiembrie 2021, 11:42
2 MIN
 Persoanele nevaccinate din Austria au intrat în lockdown. În ce condiţii mai pot ieşi afară

Începând de luni, în Austria, a intrat în vigoare lockdown-ul aplicat persoanelor nevaccinate, transmite DPA International. Austriecilor care nu sunt vaccinaţi vor avea voie să iasă din casă doar pentru a face cumpărături de strictă necesitate, pentru a se duce la serviciu sau pentru a merge la medic.

Acestora li se va permite să iasă afară şi pentru a lua aer curat în orice moment, pentru sănătatea lor fizică şi mentală Vor fi efectuate controale prin sondaj pentru a se asigura respectarea legii, iar încălcările vor fi pedepsite cu amenzi de până la 1.450 de euro (1.660 de dolari).

Bilanţurile Covid-19 au fost în creştere în Austria. Autorităţile au înregistrat duminică peste 11.552 de cazuri, iar incidenţa pe şapte zile la 100.000 de persoane a urcat la aproape 850. Măsurile de izolare vor fi în vigoare pentru o perioadă iniţială de 10 zile. Aceste măsuri au fost adoptate de guvernul federal şi de cel al landurilor, dar cancelarul Alexander Schallenberg a declarat că fiecare stat este liber să pună în aplicare reguli şi mai stricte.

Capitala Viena a anunţat deja că va introduce reguli suplimentare pentru a solicita un test PCR de la persoanele vaccinate sau recuperate după boală care merg noaptea la restaurante şi la toate evenimentele la care participă mai mult de 25 de persoane.

Autorităţile speră că această închidere va încuraja vaccinarea. Înăsprirea anterioară a regulilor a determinat deja o creştere a numărului de persoane care s-au vaccinat. În prezent, în Austria, aproximativ 65 % din populaţie este vaccinată.

Guvernul austriac ia în considerare şi o stare generală de carantină de noapte. O decizie privind această măsură, care s-ar aplica tuturor, va fi luată miercuri, a declarat ministrul austriac al sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, duminică seara. Restricţia ar urma să se aplice începând cu ora 22.00, a spus el.

SURSA: hotnews.ro

 

 

Comentarii