De Business

Punem punctul pe știi

Piloții unei companii low-cost amenință cu două greve. Vor condiții de muncă mai bune

vineri, 13 iulie 2018, 12:09
1 MIN
 Piloții unei companii low-cost amenință cu două greve. Vor condiții de muncă mai bune

Piloţii Ryanair au anunţat încă două greve de 24 de ore, sporind presiunile asupra celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără niciun acord, iar 27% din piloţii săi irlandezi au declanşat o mişcare de protest de 24 de ore.

Cele mai afectate vor fi zborurile între Irlanda şi Marea Britanie, în condiţiile în care Ryanair se confruntă cu prima grevă, după ce în decembrie a recunoscut pentru prima dată sindicatele. Operatorul aerian a dat vina pe sindicatul Forsa pentru eşecul negocierilor, care au durat şapte ore. Impactul va fi limitat şi clienţii vor fi redirecţionaţi către alte zboruri, a precizat Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

capital.ro

Comentarii