Plata întârziată a orelor remediale – județele în care s-au terminat verificările și profesorii își pot primi banii restanți, Iașul mai are de așteptat

luni, 14 iunie 2021, 20:10
2 MIN
 Plata întârziată a orelor remediale – județele în care s-au terminat verificările și profesorii își pot primi banii restanți, Iașul mai are de așteptat

Raportările privind efectuarea orelor remediale au fost verificate intregral în doar patru județe, iar în alte trei, verificările au fost efectuate parțial, în acestea profesorii care au efectuat ore remediale primindu-și banii restanți din luna martie, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Este vorba despre județele Alba, Bacău, Neamț, Hunedoara – aici verificările au fost făcute integral, iar în Iași, București și Mureș, parțial. Restul județelor sunt în curs de verificare.

Cei care verifică raportările, întrucât au existat neconcordanțe, sunt cei din Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, ministrul precizând că este nevoie de suplimentarea personalului pentru a se putea face toate verificările cât mai rapid.

Aproximativ 200.000 de elevi au luat parte la programul de ore remediale, la nivel național. Cadrele didactice sunt plătite cu 100 lei/oră pentru aceste ore de recuperare.

„Astăzi vor începe plățile pentru orele remediale in județele care au raportat corect și au putut fi verificate, documentația fiind completa. Ministerul Educatie a virat sumele aferente plății orelor remediale pentru toate județele încă de acum 3 săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanțare Europeană).
Cauzele întârzierii sunt legate de neconcordanțele constate între datele comunicate de scoli și cele raportate de inspectoratele scolare”, afirmase Cîmpeanu luni dimineață, pe grupul de comunicare cu presa.

Cîmpeanu le cere scuze profesorilor pentru că nu și-au primit banii

În weekend, ministrul Educației a admis că profesorii nu și-au primit banii pentru orele remediale făcute încă din martie și le-a cerut scuze.

Mai mult, pe hotnews.ro

Comentarii