Ploi masive în Scoţia: în 24 de ore au căzut precipitaţii cât într-o lună normală

duminică, 08 octombrie 2023, 13:15
1 MIN
 Ploi masive în Scoţia: în 24 de ore au căzut precipitaţii cât într-o lună normală

Precipitaţii echivalente cu cantităţile înregistrate de obicei într-o lună calendaristică au căzut în doar 24 de ore în anumite regiuni din Scoţia, perturbând circulaţia trenurilor şi obligând autorităţile locale să îi evacueze pe calea aerului pe şoferii rămaşi blocaţi în autovehicule, au anunţat sâmbătă poliţia şi reprezentanţii companiei feroviare scoţiene, informează AFP.

Zece conducători auto trebuit să fie salvaţi după ce au rămas blocaţi în urma unor alunecări de teren care s-au produs pe o şosea principală în apropiere de Inveraray, pe coasta vestică a Scoţiei, a precizat poliţia locală. Din cauza inundaţiilor, străzile din regiunea Inverclyde puteau fi traversate cu caiacul.

Circulaţia unor trenuri a fost anulată, traficul a fost întrerupt mai devreme decât se prevedea, iar conducătorii de vehicule au fost îndemnaţi să îşi amâne deplasările. "Unele regiuni au înregistrat echivalentul unei luni de ploaie în 24 de ore, ceea ce a provocat inundaţii importante", a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare ScotRail.

Oficiul naţional de meteorologie a emis un cod portocaliu pentru a semnala că vieţile oamenilor sunt periclitate în anumite regiuni până duminică după-amiază.

SURSA: Agerpres

Comentarii