Poliţia română stă bine la negociatori. Realitatea bate însă de departe teoria

marți, 16 martie 2021, 10:58
1 MIN
 Poliţia română stă bine la negociatori. Realitatea bate însă de departe teoria

222 de poliţişti au urmat cursurile de „Negociator în situaţii de criză de ordine publică”, organizate de Poliţia Română. 20 s-au specializat şi în străinătate. Intervenţia de la Oneşti a demonstrat că aceste cifre dau bine doar pe hârtie. Doi oameni au fost ucişi într-un apartament din Oneşti de un bărbat de 68 de ani, care-i luase ostatici, după ce negociatorul sosit la faţa locului a eşuat în a-l calma pe atacator. 

Ancheta începută ulterior atacului a scos la iveală că poliţiştii au acţionat neglijent şi au tratat cazul cu superficialitate sau chiar au râs de reacţiile agresive ale celui care urma să comită o dublă crimă. 

Cititi si: Unde s-a greșit în intervenția de la Onești. Psiholog criminalist: Se așteaptă în maniera retro să se dea ordin. Ca la Caracal

„Poliţiştii care au intervenit nu au documentat profilul autorului cu privire la existenţa antecedentelor penale, a dosarelor penale întocmite pe numele acestuia şi nici referitor la ameninţările transmise anterior comiterii faptelor”, a declarat împuternicitul adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, Florentin Brăcea.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii