Polonia amenajează centre de vaccinare anti-Covid lângă cimitire

luni, 01 noiembrie 2021, 20:40
1 MIN
 Polonia amenajează centre de vaccinare anti-Covid lângă cimitire

Ministrul Sănătății din Polonia a anunțat că extinde campania de vaccinare anti-Covid și a amplasat centre de imunizare în apropierea cimitirelor din toată țara. Decizia a fost luată pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, atunci când oamenii obișnuiesc să meargă la mormintele celor dragi.

Cimitirele din Polonia s-au redeschis după ce autoritățile au decis să le închidă în urmă cu un an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Restricțiile i-au adus în pragul disperării pe florari.

"Anul trecut a fost un dezastru. Din fericire, cimitirele sunt deschise anul acesta și oamenii vin la morminte", a spus Michal Debinski, un florar polonez.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul polonez al Sănătății, pe 31 octombrie în Polonia au fost 7.145 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și nouă decese provocate de virusul SARS-CoV-2.

Polonezii care merg la mormintele rudelor lor pot să se și vaccineze. Ambulanțe sau zone speciale sunt amplasate lângă cimitire pentru a administra vaccinul împotriva Covid-19 oricui își dorește prima, a doua doză sau doza booster.

"Este o idee bună, mai ales că al patrulea val al pandemiei ia amploare. Eu m-am vaccinat, am făcut două doze. Cred că cimitirul încurajează oamenii să reflecteze asupra vieții, morții și pandemiei", a declarat o femeie pentru presa locală.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii