Pompier în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o substanţă misterioasă

marți, 30 mai 2023, 08:14
2 MIN
 Pompier în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o substanţă misterioasă

Un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se află într-o stare gravă la spital, după ce a fost intoxicat cu o substanţă necunoscută, scrie monitorulsv.ro. 

Incidentul a avut loc în timpul unui incendiu la care Răzvan Airinei şi colegii săi au intervenit în data de 23 mai, la Costâna. Pe parcursul intervenţiei, Răzvan Airinei şi doi dintre colegii săi au resimţit stări de rău, iar martorii susţin că aceştia manifestau comportamente specifice persoanelor care consumă diverse substanţe psihotrope. Unul dintre pompieri a dobândit o energie atât de intensă încât ceilalţi şase colegi au avut dificultăţi în a-l controla şi a-i împiedica să facă vreo acţiune periculoasă.

După incident, cei trei pompieri au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava. Doi dintre ei au fost eliberaţi după ce şi-au revenit complet. Cu toate acestea, Răzvan Airinei a rămas internat în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă până vineri, când a fost transferat la Institutul Clinic Fundeni.

Deşi a trecut o săptămână de la eveniment, nu s-a reuşit încă determinarea substanţei cu care a fost intoxicat pompierul. Există mai multe posibilităţi, inclusiv arsenicul, care ar putea fi provenit de la mobilierul vechi ce a ars în incendiul de la Costâna. O altă ipoteză sugerează că ar fi ingerat alte substanţe anterior şi fumul rezultat în timpul incendiului ar fi declanşat reacţia. Cert este că nimeni nu menţionează nimic despre această substanţă misterioasă.

SURSA FOTO: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii