Pompierii au fost ajutaţi de un tânăr ieşean să-l scoată din flăcări pe bărbatul de 50 de ani

vineri, 19 martie 2021, 13:24
2 MIN
 Pompierii au fost ajutaţi de un tânăr ieşean să-l scoată din flăcări pe bărbatul de 50 de ani

Un ieşean, fost militar în termen la pompieri, a ajutat astăzi dimineaţă la scoaterea din flăcări a unui ieşean de circa 50 de ani. Înainte de sosirea pompierilor, el a instalat o scară la geamul apartamentului care luase foc. De asemenea, a oferit detalii despre poziţionarea victimei şi a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului

“BUNUL SAMARITEAN EXISTĂ! Astazi, vineri, 19 martie 2021, la ora 08.12 a fost anunțat un incendiu în municipiul Iași, Stradela Canta, incendiu de apartament, la un bloc de locuit, la etajul I.

La locul evenimentului au fost direcționate forțe de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospeciala de primă intervenție, o autospeciala de descarcerare și echipajul de prim ajutor calificat.

Cititi si: Un bărbat de 50 de ani a fost scos în această dimineaţă din flăcări de pompierii ieşeni

La ajungerea forțelor de intervenție la locul intervenției, la ora 08. 17, spre surprinderea echipajelor de intervenție, o scară fixă era montată la geamul apartamentului incendiat, de către nimeni altul decât un locatar al scării.

Bunul samaritean, în prezența domnului Vieriu Cătălin, 36 ani, fost militar în termen la pompieri, în anii 2005 – 2006, nu și-a uitat deprinderile de salvator, așteptându-ne cu scara pusă la geamul apartamentului, ne-a dat detalii despre victimă și poziționarea acesteia, a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului.

Victima, un bărbat, de aproximativ 50 ani a fost salvată, în stare conștientă cu simptome de  intoxicație cu fum și gaze toxice, a fost preluată de către echipajul de prim ajutor ajutor calificat și transportată la spital.

In urma incendiului au ars un pat, diverse materiale textile și au fost degradate diverse echipamente electrocasnice, aproximativ 40 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind acțiunea unei persoane iresponsabile.

ÎȚI MULȚUMIM, BUNULE  SAMARITEAN, O VIAȚĂ DE OM TRĂIEȘTE ! FAPTELE ȘI AJUTORUL ACORDAT SUNT DEMNE CA EXEMPLU DE URMAT! RESPECT, DOMNULE CĂTĂLIN VIERIU!”, se arată într-un comunicat oficial.

Comentarii