Pompierii, răspândiți pe coclaurile Iașului să stingă numeroase incendii de vegetație

miercuri, 08 aprilie 2020, 01:52
1 MIN
 Pompierii, răspândiți pe coclaurile Iașului să stingă numeroase incendii de vegetație

Incendiile de vegetaţie puse intenţionat de către fermieri dau de furcă pompierilor aproape zilnic. 

Luni, pompierii ieşeni au fost la patru incendii care au ars peste 100 de hectare. „La data de 6 aprilie, ora 15.48, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi în cooperare cu Serviciul voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ciurea au intervenit în localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viran. Au ars aproximativ 50 de hectare de vegetaţie uscată, iar cauza probabilă a incendiului a fost focul în spaţii deschise.
 
De asemenea, la ora 15.57, Detaşamentul 1 Pompieri a intervenit în localitatea Corneşti, comuna Miroslava, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată de pe un teren viral. ”Au ars aproxiamtiv 50 de hectare de vegetaţie uscată, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul în spaţii deschise“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.
 
Un alt incendiu a avut loc în satul Vlădnicuţ, din comuna Vânători. Aici, agricultorii au dat foc la o mirişte, iar focul s-a extins în pădure, unde a ars aproape jumătate de hectar de pădure. În localitatea Stolniceni Prăjescu a ars un hectar de vegetaţie uscată, iar pompierii bănuiesc că la originea focului au fost tot oamenii.

Comentarii