De Business

Punem punctul pe știi

Posesorii de trotinete și biciclete electrice vor plăti polițe RCA. Cât va costa asigurarea

joi, 06 iulie 2023, 08:51
1 MIN
 Posesorii de trotinete și biciclete electrice vor plăti polițe RCA. Cât va costa asigurarea

Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care vizează modificarea legislației cu privire la polițele RCA, iar posesorii de trotinete sau biciclete electrice vor plăti polițe de asigurare, scrie antena3.ro.

Polițele RCA ar urma să fie plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km pe oră. În această categorie sunt incluse trotinetele sau bicicletele electrice.

Conform Codului Rutier, trotineta electrică este definită ca un "vehiculul cu două sau trei roţi şi ghidon, utilizat pentru transportul unei singure persoane, care nu este prevăzut cu loc șezând sau care este echipat cu un loc șezând pentru conducător, al cărui punct de ședere de referință se află la o înălțime mai mică sau egală cu 540 mm, în cazul celor cu două roți, respectiv, la o înălțime mai mică sau egală cu 400 mm, în cazul celor cu trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h şi care este echipat cu motor electric".

Cu toate acestea, se găsesc în comerț trotinete care pot rula cu o viteză mai mare de 25 de kilometri pe oră.

Comentarii