Poveste cu tâlc din politichia de Bahlui. Ce învăţământe au tras de aici politicienii actuali?

joi, 03 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Poveste cu tâlc din politichia de Bahlui. Ce învăţământe au tras de aici politicienii actuali?

Nu ştim dacă aţi auzit de acest domn dipotat liberal de Paşcani, unul de altfel cică activ în zona cu pricina, dar bănuim că, măcar cetitorii mai cărunţi ai rubricuţei, sigur aţi auzit de povestea aia veche şi spumoasă, din anii ‘90, a gazului din suburbia Gâşteşti, stimaţi telespectatori. 

Iar pentru aceia mai tineri dintre ‘mnea-voastră am zis că, iote, numai bun prilejul de a o repovesti azi aicea, măcar pentru că, iote, după 30 de ani, promisiunea politică pare a se îndeplini, în sfârşit.

Este, de fapt, povestea despre cum şi-a câştigat răposarul şi longevivul premare FSN-PSD Răţoi, fie-i ţărâna uşoară, primul mandat de după revoluţie. Cică a promis în campanie în suburbiile Paşcaniului că va trage gaz, a şi împrăştiat pe acolo un camion de ţevi pe sub garduri la oameni, iar după alegeri cică a trimis acelaşi camion ca să ducă înapoi ţevile împrumutate de la o fabrică din târg.

Ei bine, dragilor, iată că după 30 şi ceva de ani acea promisiune batjocorită atunci devine realitate: se trage gaz la Gâşteşti. Oare, totuşi, să nu fie vreo goangă politică, dar de data asta a liberalilor?

De ce e atâta optimism în tabăra politică a lui Chirica?

Şi încă una pe azi, la final, tot despre pregătiri electorale cu amăgiri în coadă, dar de la Iaşi nu de la Paşcani, de data asta. Cică ultima decizie a Înaltei Curţi referitoare la prescripţie ar fi adus din nou optimismul în tabăra premarelui Chirica. Acolo unde se aşteaptă veşti bune peste 3 săptămâni, de la instanţă, iar odată cu asta cică se aşteaptă şi ca liberalii să nu mai facă calcule privind susţinerea unui alt candidat.

Asta pentru că, în afară de dosarul Skoda, altul din panoplie nu va putea ajunge în faza de instanţă şi eventual sentinţă. După aia, Dumnezeu cu mila…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii