Povestea şocantă a unui rus mobilizat la război în Ucraina

luni, 17 octombrie 2022, 17:27
1 MIN
 Povestea şocantă a unui rus mobilizat la război în Ucraina

Comandamentul militar rus trimite pe linia frontului soldaţi recrutaţi, care nici măcar nu au fost instruiţi corespunzător, folosindu-i ca carne de tun. Un soldat rus povesteşte coşmarul pe care l-a trăit de când a ajuns pe front. Canalul de telegram SOTA a intrat în posesia unei înregistrări audio cu povestea unui soldat din oraşul Yuzhno-Sakhalinsk, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, care a fost mobilizat pe 22 septembrie.

În prezent, el primeşte tratament pentru rănile pe care le-a primit pe front.

El afirmă că, până în acest moment, toate cele 400 de persoane mobilizate din insula Sakhalin din Orientul Îndepărtat al Rusiei au fost ucise sau rănite.

Numele geografice menţionate de soldat indică faptul că evenimentele pe care le-a descris au avut loc pe frontul din Doneţk.

„Soldaţii primesc un curs de pregătire de o zi în Rusia şi o parte din pregătire la graniţa cu Ucraina. Pregătirea la graniţa cu Ucraina durează mai puţin de o săptămână şi se rezumă la băutură şi împuşcături ocazionale adică în aer”, spune soldatul rus.

Din cauza absenţei examinărilor medicale, un mobilizat a murit din cauza unui cheag de sânge. Personalul mobilizat este transportat în regiunea Rostov din Rusia cu avioane civile.

Mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

Comentarii