Pregătiri pentru orice scenariu bombă în Copou

miercuri, 05 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Pregătiri pentru orice scenariu bombă în Copou

Pentru că tot e lună electorală plină în mediul vniversitar ieşean, haideţi să vă mai spunem una caldă, venită acuma cu tramvaiul 9 la vale, din Copou! Prin instituţiunea vniversitară în cauză se vorbeşte că fostul menistru actual reftor, dar şi candidat la un nou mandat, a fost atât de atent la toate detaliile legate de alegeri, de care se ocupă încă de anul trecut, încât, cică, până şi în comiţia electorală de alegeri toţi, dar absolut toţi, sunt oamenii lui Dodorel.

Inclusiv studintele membru acolo, băbăeţ, un băiat de la FEAA, membru care, se cam ştie, e absolut decorativ în comiţie. Hmm, nouă nu ne prea miroase a bine, asta că Dodorel pare a fi pregătit pentru absolut orice scenariu… Adicătelea, oare şi pentru ăla cu parlamentare&locale în aceeaşi zi?

Două nume pe lista scurtă de la Iaşi: madama şi madamul

Apropo de planuri nasoale la partidoiul ieşean, de care vă povesteam şi ieri: ştiţi care e unul din cele mai discutate scenarii aicea pentru abordarea localelor, fie ele într-un tur, în două sau în nouă?

Cică, în cazul în care va cădea varianta cu Peni Hill recuperat înapoi în trupa de la partidoiul ieşean şi pus apoi candidat oficial, variantă la care au pus umăr lângă umăr cică şi Măricel dar şi Electricianul şef de la muniţip, atunci zice-se că omul care ar putea fi pregătit să se sacrifice pentru acest rol măreţ este fie actualul senator Victoraş Măturoi, fie, atenţiune-atenţiune, madama cu Camelii. Aceasta din urmă zice-se că punând însă condiţii, la modul că da, mă sacrific, dar vreau la schimb primul loc pe lista de dipotaţi, ca să trag în sus! Hm, voi ce ziceţi: e de la şerpi sau de la laboratorul militar? Cum ce: coronavirusul ăsta, bată-l…

Marea păcăleală

Partidoiul lui Ciolacu cică a cam fost tras pe sfoară, în legătură cu moţiunea de azi. Cică ai lui socotiseră că e bine ca alegerile să aibă loc simultan, locale şi parlamentare, căci primarii lor, mulţi, vor reuşi să tragă şi partidul în sus, spre 25%.

Numai că un studiu făcut recent de sociologii partidului cică arată că efectul va fi invers: pentru că în general alegerile parlamentare au încărcătură mare politică în mintea votantului, imaginea proastă a partidoiului va trage în jos şi scorul tuturor primarilor lor. Iar acuma Ciolacu&co nu ştiu ce să facă cu moţiunea azi. Adicătelea, s-o voteze, ca să fie naşpa tare, sau să n-o voteze, ca să fie jale mare? Aşa că, hai, daţi-le un sfat, că au mare nevoie…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii