Premierul Poloniei a aterizat pe aeroportul din Iaşi. Ce se întâmplă cu celelalte zboruri

joi, 06 aprilie 2023, 12:30
2 MIN
 Premierul Poloniei a aterizat pe aeroportul din Iaşi. Ce se întâmplă cu celelalte zboruri

Aeroportul Internațional Iași este operațional, spun reprezentanții aerogării, dar unele zboruri au avut întârzieri, cel puțin în prima jumătate a zilei. „La acest moment, vizibilitatea pe pista de aterizare – decolare de la Aeroportul Iași permite operarea zborurilor în conditii de siguranță. 

În paralel, se intervine cu utilajele pentru curățarea de zăpadă a suprafețelor de mișcare”, se arată într-o informare a aerogării ieșene.

Suplimentar față de cursele regulate, astăzi, în jurul orei 10.30, au aterizat la Iași și două aeronave Boeing 737 ale guvernului polonez. Potrivit surselor ZDI, în una dintre aeronave se afla prim ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, care a făcut o scurtă escală la Iași în drumul său spre Republica Moldova. Surse neoficiale au declarat pentru ZDI că premierul, alături de întreaga delegație poloneză, și-a continuat drumul spre Chișinău, prin Albița.

În ceea ce privește cursele regulate, au fost anulate zborurile care trebuiau să ajungă la Iași din Torino, Londra (ambele în cursul nopții) și Billund (la miezul zilei). La capitolul plecări, cu excepția zborului de dimineață spre Otopeni, care a decolat aproape de ora estimată, celelalte curse au avut întârzieri de câteva ore, dar situația s-a reglementat după miezul zilei. La ora transmiterii acestei știri (13.30), de pe aeroportul Iași decolează o aeronavă Ryanair, care era programată la 12.40.

Rămâne de văzut ce se va-ntâmpla în continuare la aerogara ieșeană în condițiile în care joia este una dintre cele mai aglomerate zile. Astfel, până la ora 22.00, mai trebuie să decoleze de pe aeroport încă 15 avioane spre diverse destinații.

 

Comentarii