Premiu pentru un dispozitiv destinat recuperării persoanelor cu tulburări motorii

joi, 31 mai 2018, 01:50
1 MIN
 Premiu pentru un dispozitiv destinat recuperării persoanelor cu tulburări motorii

O echipă formată din studenţi ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi au obţinut locul al II-lea în cadrul unei competiţii naţionale dedicate tinerilor antreprenori. Echipa BIONIX, cea care a obţinut acest rezultat, este formată din studenţii Corina Cristiana Croitoru, de la Facultatea de Textile, Pielărie şi Management Industrial, şi Bogdan Nacu, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. 

Studenţii au participat la finala naţională, JA Company of the Year 2018 fiind una europeană. Studenţii au obţinut acest loc propunând pentru comercializare un dispozitiv destinat recuperării persoanelor cu tulburări motorii, apreciat de juriu pentru originalitate şi caracterul inovator. Produsul studenţilor propune înlocuirea senzorilor musculari care sunt întâlniţi la produse similare existente pe piaţă cu senzori bazaţi pe gesturi. La competiţie au participat peste 100 de echipe, de la Universitatea Tehnică din Iaşi fiind înscrise două.

Ambele echipe de la TUIASI s-au numărat printre cele 31 selectate pentru a participa la incubator şi au ajuns să îşi prezinte proiectele în faţa juriului format din antreprenori cu experienţă, membri ai Consiliului Director al JA România, finanţatori ai procesului educaţional, specialişti în domeniul tehnologiei şi al publicului general. Finala la nivel naţional a competiţiei s-a desfăşurat sub forma unui târg, pe parcursul căruia tinerii şi-au expus produsele şi serviciile realizate în cadrul companiilor pilot. Rezultatele concursului au fost făcute publice pe 23 mai, în cadrul unei gale care s-a desfăşurat la Ateneul Român.

Comentarii