Preot român, acuzat că a dublat peste noapte tariful la înmormântarea unui ucrainean

miercuri, 12 iulie 2023, 14:19
1 MIN
 Preot român, acuzat că a dublat peste noapte tariful la înmormântarea unui ucrainean

Un cetățean ucrainean a relatat situația disperată a unei familii din Ucraina, aflată în România, care a pierdut două rude în mai puțin de două luni.

Potrivit anunțului postat pe Facebook, aceștia nu pot acoperi cheltuielile de înmormântare după ce preotul care ar urma să oficieze slujba a dublat suma discutată inițial.

"Situație tragică, revoltătoare, dar şi delicată într-o familie de refugiați din București. Le-au murit pe rând două rude. Pentru mama au pus în toamnă mînă de la mînă, au mai ajutat şi terţi, au făcut înmormântare creștinește în suburbia capitalei. Pe 1 iunie le-a murit prematur fratele. Abia acum au terminat cu actele şi birocrația, pe 13 iulie merg să-l ridice de la IML şi să-l ducă la crematoriu (da, s-au decis cu greu, că sunt religioşi, dar nu mai au deloc bani de viaţă, chiar dacă unii lucrează, şi incinerarea e mai accesibilă ca preţ). S-au înţeles cu preotul de la capela din Vitan să-i facă prohodul şi a cerut 200 de lei. Între timp parohul a dublat suma şi familia Linei e disperată că nu mai are nici de unde să împrumute. Are cineva relaţii la patriarhie sau poate cineva să contribuie din solidaritate ortodoxă?", a scris bărbatul pe grupul Uniți pentru Ucraina. (ziare.com)

 

Comentarii