Preşedinta Maia Sandu nu va participa la conferinţa de presă cu secretarul general al ONU Antonio Guterres din motive de sănătate

luni, 09 mai 2022, 11:10
1 MIN
 Preşedinta Maia Sandu nu va participa la conferinţa de presă cu secretarul general al ONU Antonio Guterres din motive de sănătate

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice programate pentru Ziua Victoriei, 9 mai, şi nici la conferinţa de presă comună cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunţat administraţia prezidenţială moldoveană, relatează deschide.md.

Preşedinta Maia Sandu avea planificată o întrevedere, precum şi o conferinţă de presă comună cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, va întreprinde o vizită oficială la Chişinău, luni.

Conferinţa va avea loc la Guvern, alături de premierul Natalia Gavriliţa. De asemenea, şeful ONU va vizita un Centru de cazare a refugiaţilor ucraineni, potrivit IPN.

Guterres a vizitat anterior Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin, precum şi Kievul, unde a discutat cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski. În timpul vizitei la Kiev au avut loc mai multe bombardamente care s-au soldat cu morţi şi răniţi.

Ministrul ucrainean de Externe a denunţat aceste bombardamente ruse vizând Kievul drept un ”act odios şi barbar”, în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres în capitala ucraineană. ”Prin acest act de barbarie, Rusia îşi demonstrează încă o dată attudinea faţă de Ucraina, Europa şi lume”, denunţă într-un mesaj postat pe Twitter Kuleba.

 

Comentarii