De Business

Punem punctul pe știi

Prețurile mari la gaze îi determină pe români să se îndrepte spre sistemele centralizate de termoficare

luni, 21 martie 2022, 11:58
1 MIN
 Prețurile mari la gaze îi determină pe români să se îndrepte spre sistemele centralizate de termoficare

Prețurile mari la gaze îi determină pe unii români să se îndrepte, din nou, spre sistemele centralizate de termoficare. Oamenii cer rebranșarea, mai ales în orașele unde s-au făcut investiții, iar pierderile din rețea s-au redus.

Astfel, au facturi mai mici decât cei cu centrală proprie. Este drept, există și riscuri, mai ales acolo unde conductele prin care circulă apă caldă sunt vechi și cedează des, așa cum se întâmplă în București.

În Brașov, 29 de școli și grădinițe, două spitale și o unitate bancară au cerut să fie legate din nou la sistemul centralizat de încălzire. Iar trei dezvoltatori imobiliari care ridică blocuri cu 2.500 de apartamente vor ca imobilele să fie conectate direct la rețeaua de termoficare a orașului.Primăria a înlocuit majoritatea conductelor de termoficare din oraș și cele nou instalate nu pierd căldură și sunt prevăzute cu senzori care anunță precis locul unei avarii.

„Prețul cu care vând eu populației este subvenționat de Primărie. Și doi la mână, prețul nostru de achiziție al gazelor naturale este mult mai bun decât prețul cu care cumpărați dumneavoastră, ca persoană fizică”, a declarat directorul serviciului public de termoficare Brașov.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii