Prima concluziune mare şi lată la alegerile din uichend: fără femei în fruntea politichiei liberale, în premieră

marți, 06 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Prima concluziune mare şi lată la alegerile din uichend: fără femei în fruntea politichiei liberale, în premieră

Pentru că la acest sfârşit de săptămână s-au încheiat alegerile din filialele locale ale partidelor aflate la putere, iată, stimaţi telespectatori, şi primele concluzii pe bune, oferite de analistul monden ar rubricii noastre, amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui.

Prima concluzie mare şi lată vine aşadar de la cele mai recente alegeri, cele liberale. Şi aicea, după cum spune amicul nostru Archie, se observă cu ochiul liber din avion că în Beroul permanent judeţean, fostul de conducere lărgită, pentru prima dată după ’90 nu vedem acolo deloc femei. Ceea ce, e clar, o fi dat Orban semnalul monahismului în partid, dar nu suntem la călugărie încă, ca să fie primiţi doar bărbaţi, nu-i aşa.

Sau poate nu ne-am prins noi de intensitatea semnalului cu pricina, cine ştie. Oricum, cică din acest motiv femeile mai influente din filială au început deja să facă valuri, iar noul şef, deloc experimentat în astfel de chestiuni, cică nu mai ştie pe unde să se ascundă. Deh, vorba unui clasic încă în viaţă: greu cu madamele, dar mai greu fără ele…

A doua concluziune: politichia ieşeană, sub papucul cuplurilor de gemeni

Iată, dragilor, că tot în premieră locală, dar din ce ştim şi naţională, şi evropenească, ba chiar mondială şi zice-se că şi galactică, ambele filiale ale partidelor din arcul guvernamental, adicătelea puterea locală practic, a ajuns în mâinile a două cupluri de fraţi gemeni.

Mai concret, în caz că nu îi ştiţi prea bine pe aceşti juniori ai politichiei şi famigliile lor, la liberali este vorba de fraţii gemeni Muraru, de loc din municipiul Iaşi, băieţi de oraş: Alex e dipotat de Iaşi, ales preşedinte de filială, iar fratele geamăn Andrei e fost conţilier prezidenţial, acum ambasador în State. Amândoi sunt absolvenţi de istorie, lansaţi la vremea lor în politichie pe vremea lui Fenechiu, dar orientaţi bine fiind, şi-au luat din timp zborul spre alte zări ale politichiei, mai luminoase.

Şi, un amănunt pe care poate nu îl ştiţi, dar prin fratele de la Bucureşti noul şef de la Iaşi are influenţă şi intrare în mult mai multe locuri decât v-ar părea, aşa, la prima vedere. Boon, cam asta e la liberali.

La useriştii ieşeni, noul şef, subprefectul Tănasă, a fost ales preşedinte al filialei la pachet cu fratele geamăn pus vicepreşedinte, deşi acesta e doar consilier local la Popricani. Dar, asta n-are a face când dragostea-i mare. Deci, zodia gemenilor, ce mai deal, vale…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii