Primar reţinut pentru abuz în serviciu: a dispus plata utilităţilor la o clădire închiriată unei firme private

sâmbătă, 04 februarie 2023, 11:38
1 MIN
 Primar reţinut pentru abuz în serviciu: a dispus plata utilităţilor la o clădire închiriată unei firme private

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a fost reţinut în cursul zilei de vineri pentru o perioadă de 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Acesta este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de ,,abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine, ori pentru altul, un folos necuvenit” în formă continuată, fapte prin intermediul cărora ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Şcheia cu diferite sume de bani.

Una din acuzaţii este aceea că în perioada 30 iunie 2016 – 31 octombrie 2022, în calitate de primar şi de ordonator principal de credite, a aprobat şi a plătit utilităţile pentru spaţiul ce reprezintă Baza Sportivă multifuncţională din satul Sf. Ilie. Concret, anchetatorii spun că firma care a închiriat baza respectivă trebuia să îşi plătească utilităţile, dar acest lucru l-a făcut Primăria Şcheia. Este vorba de 27 plăţi către ACET SA Suceava şi 76 plăţi către E.ON, valoarea totală fiind de 138.763,57 de lei.

O altă acuzaţie este aceea că în perioada 18 ianuarie 2019 – 4 ianuarie 2022, fără a fi adoptată Hotărâre de Consiliu Local privind închirierea imobilului, a semnat un contract de închiriere pentru un spaţiu de 40,3 mp ce reprezintă două camere şi spaţiu de aşteptare, situat la mansarda Şcolii Gimnaziale ”Dimitrie Păcurariu” Şcheia, cu destinaţia de cabinet stomatologic pe o perioadă de doi ani. Ulterior, au mai fost semnate două acte adiţionale privind prelungirea acestuia pe o perioada de un an şi modificarea preţului chiriei de la 1 euro/mp la 0,25 euro/mp. Prejudiciul în acest caz a fost calculat la 6.653,67 de lei, reprezentând contravaloarea chiriei neachitate pentru perioada 18 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2022.

Cititi mai multe detalii pe monitorulsv.ro

Comentarii