Primăria toarnă asfalt în ajun de an şcolar. Lucrări pe ultima sută de metri

sâmbătă, 07 septembrie 2019, 01:57
3 MIN
 Primăria toarnă asfalt în ajun de an şcolar. Lucrări pe ultima sută de metri

Pe aleea Tudor Neculai ar trebui terminate până luni. Şoseaua Iaşi-Bârnova e în continuare în şantier.

Începutul anului şcolar va aduce o creştere semnificativă a traficului în oraş. Pe mai multe artere de circulaţie se efectuează lucrări de reabilitare ceea ce poate afecta şi mai tare circulaţia rutieră în dimineaţa zilei de luni.

Poate cea mai importantă zonă unde se efectuează lucrări este în Nicolina, respectiv pe aleea Tudor Neculai. Această arteră este o alternativă a aglomeraţiei de pe şos. Nicolina, iar Primăria a promis ca lucrările vor fi finalizate până la începerea anului şcolar. Ieri, reprezentanţii municipalităţii ne-au precizat că se va lucra inclusiv în acest weekend.

„Se va lucra toată ziua de sâmbătă special ca luni strada să fie deschisă traficului“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Aleea Tudor Neculai are o lungime de 2,2 km şi a fost prinsă într-un pachet de modernizare de străzii alături de aleea Strugurilor (2,2 km) şi strada Strugurilor (1,5 km). La ultimele două artere menţionate lucrările sunt, de asemenea, în curs. Firmele care reabilitează străzile sunt Conest şi Mecon, valoarea contractului fiind de 15,5 milioane lei.

O altă lucrare de infrastructură importantă vizează şoseaua Iaşi – Bârnova. Pe această arteră, lucrările de reabilitare au fost întârziate o bună perioadă de timp în contextul în care, iniţial, au intervenit în zona operatorii de utilităţi. Această şosea nu va fi gata până la începerea anului şcolar, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Lungimea străzii este de 2,5 km. Lucrările sunt efectuate tot de către Conest, dar în asociere cu altă firmă (Viarom).

Şos. Iaşi – Bârnova a fost scoasă la licitaţie la pachet cu str. Smârdan (630 m), şos. Bârnova (2,5 km), str. Petre Vancea (607 m), bld. Primăverii (602 m), str. Moşu (382 m) şi str. Ogorului (286 m). În cursul lunii iunie au început lucrările şi pe şoseaua Iaşi – Voineşti.

„Lucrările de modernizare vor dura maxim 24 de luni. Lucrările se desfăşoară pe o lungime de drum de 3,4 km“, a mai spus Buraga.

Alte străzi unde sunt efectuate lucrări de reabilitare sunt Moşu, I.C. Constantineanu, Olteniei, Transilvaniei şi Semănătorului. În această toamna vor demara lucrările şi pe bld. Tudor Vladimirescu, la calea de rulare a tramvaielor pe tronsonul cuprins între intersecţia Bucşinescu şi Calea Chişinăului. În proiectul finanţat cu fonduri europene este inclusă şi refacerea Podului Tudor Vladimirescu.

În această săptămână au fost probleme de circulaţie pe şos. Păcurari, în zona Petrom, acolo unde echipele ApaVital au efectuat reparaţii la conducta de aducţiune a apei Timişeşti aflată sub şosea. Restricţiile de circulaţie (cele trei benzi de pe sensul de intrare în oraş au fost închise) erau şi ieri în vigoare, deşi lucrările trebuiau finalizate în cursul zilei de miercuri. Oficialii Primăriei spuneau ieri că lucrările vor fi finalizate până astăzi.

De asemenea, restricţiile de ieri, cu ocazia Raliului Iaşului, au provocat şoferilor mari dificultăţi în circulaţie mai ales în zona centrală şi în zonele Păcurari, Moara de Foc şi Copou.

Comentarii