Primarul Mihai Chirica, reclamat că ar da sporuri ilegale, de sute de mii de euro lunar, anumitor angajați. USR a sesizat Curtea de Conturi

vineri, 16 februarie 2024, 13:09
1 MIN
 Primarul Mihai Chirica, reclamat că ar da sporuri ilegale, de sute de mii de euro lunar, anumitor angajați. USR a sesizat Curtea de Conturi

USR îl acuză pe primarul din Iași, Mihai Chirica (PNL), că a „scurs” milioane de euro din bugetul local al orașului în sporuri lunare date mai multor angajați și acuză că a sesizat Curtea de Conturi.

USR Iași spune că sporurile primite de unii angajați din primăria condusă de Mihai Chirica ar depăși 100.000 de euro lunar.

„Aceste sume ciupite din banii tuturor ieșenilor sunt de fapt plăți de fidelizare pentru cei care își dau mâna cu un primar neobișnuit să respecte legea. Liberalii au un sistem de premiere a cumetrilor și a indivizilor dispuși să intre în afaceri dubioase, ilegale, pe principiul că tuturor trebuie să le iasă ceva.
Nu putem privi pasiv cum Primăria este folosită ca împărăția lui Chirica, unde se fentează legea, la comandă, pentru binele unui ales. Astfel de oameni trebuie să dispară din sistemul public, locul infractorilor și al celor cu potențial corupt dovedit este acolo unde nu au acces la bugetul public”, a declarat Filip Havârneanu, președintele filialei municipale USR Iași, conform unui comunicat de presă al USR.

Printre cei care primesc sau au primit sporuri s-ar număra fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, secretara primarului, traducătoarea primăriei, doi consilieri ai primarului Chirica, șeful Direcției de Evidență a Patrimoniului Public și Privat și șeful Biroului Relații cu Societatea Civilă.

Comentarii