Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

joi, 23 martie 2023, 02:50
3 MIN
 Primăvara astronomică a adus la Iaşi un vechi politician ieşean de care cam uitase lumea. Iaca unde a venit bob sosit!

Primul uichend călduţ de la Iaşi, care de altfel a şi adus primăvara astronomică în târg, adicătelea cel care tocmai a trecut, cică ar fi adus, pe lângă boarea specifică trezirii naturii la viaţă şi ciripitul suav al păsărelelor, şi o vizită în oraş a unui dipotat de care sigur nu s-a mai auzit de multă vreme pe aici. 

Da, aşa este: e vorba despre Murmurel care bea Ciuc, fostul băiat de mingi la Iaşi al sforarului liberal Felu pe vremuri, ajuns ulterior, deşi sucevean de origine, şef la filiera liberală din Neamţ prin nişte combinaţii cu ochi albaştri. Murmurel a depănat amintiri cu pretenari de la liberalii din târg, despre aventurile prin care a trecut în ultimii ani, acuzele care s-au adus, dar şi rezistenţa eroică în faţa acestora, care s-a soldat cu decizia de achitare pe linie, atât în completul de trei cât şi în cel cu cinci, ceea ce înseamnă mare lucru, fireşte.

Zvonul revenirii sale pe meleagurile care l-au propulsat pe caii mari ai politichiei s-a propagat cu iuţeală, iar mai spre o anumită oră a zile minoritatea de culoare a presei de şantaj din târg a oferit o recepţie deputatului, cu primiri efuzionante şi lansare de vorbe, sau de speech-uri, cum ar fi „Codul penal, între obligaţie şi caracter facultativ. Justiţie alternativă pentru guşteri şi zgaroi”.

Desigur că viaţa personală a unui asemenea personaj nu trebuie să fie subiect de prezentare publică, afară de faptul în care el însuşi o afişează cu mândrie, ceea ce este cazul de faţă, la pachet cu acuze înveninate la adresa prietenilor de care trebuie să te ferească Cel de Sus. Iată că ceea ce părea la un moment dat a fi aşezarea la casa sa şi adoptarea unei atitudini liniştite şi echilibrate pentru Murmurel, este opusul: se întoarce la matcă, la începuturile agitate şi învolburate. Ca o bere Ciuc, ce mai…

Jucărioara cui este această senatoare de Iaşi? Iacătă a cui!

Şi dacă tot vorbim de moşmande cu ochi albaştri, haideţi să mai remarcăm una faină, în caz că vreo minte creaţă va mai veni şi la anul cu propuneri din astea pe listele de la Iaşi: ca măcar să fim mai vigilenţi, în calitate de alegători.

Iată, când noi tot vă spuneam aicea că senatoarea Şoşo, aleasă în judeţul nostru, e pe-o mână cu băieţii iubitori de KGB, căci s-a lansat în politichie cu amicul ruşilor DIP, fostul menistru ce a aranjat vânzarea Petrom în sfera intereselor din est, şi că ăia o împing şi acum în faţă, ei bine, mulţi ziceau că vrem să manipulăm.

Iote că acum Şoşo a depus proiect de lege prin care România sădenunţe tratatul cu Ucraina şi apoi să anexeze Nordul Bucovinei, Herţa, Bugeacul, Maramureşul istoric şi Insula Şerpilor. Cui foloseşte diversiunea asta gogonată. Păi, staţi pe fază să vedeţi cum, cât de curând, apar ştiri la Mosocova despre cum, iată, România cere deja bucăţi din Ucraina! Asta, aşa, ca să vedeţi cum se lucrează la nivelul ăsta, prin trepăduşi.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii