Primele semne ale disidenţei anti-Putin? Televiziunea rusă îl invită din nou pe colonelul Khodarenok

marți, 17 mai 2022, 13:38
1 MIN
 Primele semne ale disidenţei anti-Putin? Televiziunea rusă îl invită din nou pe colonelul Khodarenok

Televiziunea rusă îl invită din nou pe colonelul Khodarenok care anunţă, în direct, pe principalul canal de propagandă internă al Kremlinului: „Virtual, întreaga omenire este împotriva noastră şi trebuie să ieşim din această situaţie”.

Mai mulţi comentatori remarcă, pe reţelele sociale, că este straniu faptul că Khodarenok a fost invitat din nou, după ce, acum circa opt zile, a criticat dur invadarea Ucrainei. Ei spun că era previzibil că acest colonel în rezervă, care are în Rusia o bună reputaţie de analist militar, va ataca din nou mesajul oficial al Kremlinului. În consecinţă, comentatorii din Vest se întreabă dacă nu cumva acesta este un semn al apariţiei unei disidenţe anti-Putin.

„Principala deficienţă a poziţiei noastre politico-militare este că, într-un fel, suntem în plină izolare geopolitică şi că, oricât am urî să admitem asta, virtual întreaga omenire este împotriva noastră”, a spus, la principalul post de televiziune, Rossyia 1, colonelul în rezervă Mihail Khodarenok.

Spre evidenta neplăcere a colegilor de platou, el a spus că Ucraina este capabilă să înarmeze un milion de oameni, întrucât, în pofida opoziţiei senatorului Paul Rand, până la urmă Statele Unite vor adopta legea „lend and lease”, prin care SUA vor furniza arme Kievului. „Sincer, situaţia pentru noi va deveni mai rea”, a apreciat colonelul, care a amintit şi de programele europene de înarmare a Ucrainei.

„Ei intenţionează să lupte până la utlimul om”, a mai afirmat Khodarenok despre armata ucraineană.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii