Primii beneficiari ai PNRR: funcționarii vor primi sporuri de peste 50% – proiect de OUG

luni, 13 decembrie 2021, 13:32
1 MIN
 Primii beneficiari ai PNRR: funcționarii vor primi sporuri de peste 50% – proiect de OUG

Primii beneficiari ai PNRR vor fi funcționarii din instituțiile care gestionează acest program și care vor primi sporuri de peste 50%. Această măsură este prevăzută în proiectul de ordonanță de urgență privind cadrul de gestionare a PNRR.

Guvernul dezbate în această dimineață proiectul ordonanței de urgență privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență, precum și pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență necesar României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență.

Proiectul trebuia aprobat de săptămâna trecută. PSD și PNL au avut însă dispute legate de descentralizarea decizie, social-democrații cerând ca autoritățile locale să poată gestiona fondurile din PNRR, în timp ce ministrul PNL al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, s-a opus. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii