Prof. dr. Mihai Danciu: Curajul este o virtute. Nu sta deoparte!

duminică, 14 ianuarie 2024, 12:11
2 MIN
 Prof. dr. Mihai Danciu: Curajul este o virtute. Nu sta deoparte!

 Mâine sunt alegeri la UMF, iar prof. dr. Mihai Danciu îi îndeamnă pe toți alegătorii să vină să voteze. ”Stăm în fața unei oportunități unice. Să alegem curajul, să alegem progresul, să alegem o viitor mai bun pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași. Să lucrăm împreună pentru a construi un mâine în care fiecare dintre noi, fiecare student, fiecare profesor, fiecare membru al acestei comunități, să se simtă mândru și împlinit”, este o parte din îndemnul academic al profesorului publicat pe blogul său personal:.

Postarea prof. dr. Mihai Danciu:

Curajul UMF-istului!

Dragi colegi, în fața noastră stau provocări ce pot părea insurmontabile. Fiecare zid înalt, fiecare barieră ce pare de neclintit în calea noastră, poate fi, și trebuie, dărâmată. Trebuie doar să avem curajul să ne depășim limitele, să ne îndreptăm spre orizonturi noi și să ne îmbrățișăm destinul. Totul este posibil!

Crezul meu este unul simplu, dar profund. Atunci când întâlnești o nedreptate, un sistem defectuos sau o cale care nu mai servește binele comun, nu sta deoparte! Fii acel om care schimbă! Este ceea ce studenții noștri, înțelepți și curajoși, ne învață în fiecare zi. Ei ne reamintesc de valoarea promisiunilor, de importanța adevărului și echității, într-o lume care pare să le fi uitat.

Nu este niciodată prea târziu să luptăm pentru a restaura aceste valori esențiale. Nu este niciodată prea târziu să facem binele, să aducem schimbarea. Dar să nu înțelegeți că schimbarea înseamnă destabilizare sau frică de necunoscut; schimbarea este evoluție, creștere și maturizare.

Fiecare moment de incertitudine, fiecare pas nesigur, este o ocazie de a face o alegere către noi oportunități, către noi posibilități, către realizarea aspirațiilor noastre. Să nu ne plângem de moștenirea primită, ci să ne gândim la cea pe care o vom lăsa. Aceasta este datoria noastră, aceasta este responsabilitatea noastră.

Mulți dintre voi m-au felicitat pentru curajul de a candida. Dar oamenii curajoși sunt fericiți. Astăzi, stăm în fața unei oportunități unice. Să alegem curajul, să alegem progresul, să alegem o viitor mai bun pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași. Să lucrăm împreună pentru a construi un mâine în care fiecare dintre noi, fiecare student, fiecare profesor, fiecare membru al acestei comunități, să se simtă mândru și împlinit. Acesta este drumul nostru, acesta este angajamentul meu față de voi și față de Universitatea noastră.

 

Comentarii