Prof dr Mihai Danciu, mesaj pentru cadrele didactice din UMF: „De ce candidez?!

miercuri, 29 noiembrie 2023, 21:24
1 MIN
 Prof dr Mihai Danciu, mesaj pentru cadrele didactice din UMF: „De ce candidez?!

Prof. dr. Mihai Danciu, care şi-a anunţat săptămâna trecută candidatura la funcţia de rector la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Gr.T.Popa” din Iaşi (UMF), a detaliat într-un mesaj pe Facebook motivele pentru care vizează această poziţie şi care sunt principalele sale obiective. Mai jos redăm mesajul integral.

“De ce candidez?! Pentru că îmi doresc ca, în Universitatea noastră, procesul decizional să fie transparent şi incluziv. Pentru deciziile cu impact semnificativ asupra tuturor membrilor comunităţii academice (studenţi şi cadre didactice), aceştia trebuie în prealabil consultaţi şi ascultaţi, opiniile şi propunerile lor fiind esenţiale.

Senatul trebuie să îşi recâştige rolul de for decizional, similar unui parlament. Pentru că este inacceptabil ca unele dintre cele mai importante reglementări, cum este metodologia de examinare a studenţilor, să fie elaborată doar de Consiliul de Administraţie şi imediat pusă în practică, fără ca aceasta să fi fost discutată şi aprobată de către Senatul Universităţii.

Consiliul de Administraţie trebuie să rămână forul executiv al Universităţii, care pune în aplicare strategia stabilită de Senat.

Dacă este nevoie, pentru chestiunile deosebit de importante, cum ar fi, de exemplu, direcţiile strategice de dezvoltare a Universităţii, consider utilă validarea de către întreaga comunitate prin referendum. Da, susţin introducerea instituţiei referendumului! Dacă este LEADERSHIP, atunci, este vorba întotdeauna despre ceilalţi, nu despre tine!”, a scris Mihai Danciu pe Facebook.

Comentarii