Profesor: Subiectele de la examenele naționale se citesc de 3 ori. De ce nu abuzăm de ciornă

marți, 07 iunie 2022, 14:27
1 MIN
 Profesor: Subiectele de la examenele naționale se citesc de 3 ori. De ce nu abuzăm de ciornă

În luna iunie, absolvenții clasei a VIII-a susțin examenele de Evaluare Națională pentru a intra la liceu. Tinerii de clasa a XII-a dau bacalaureatul care le permite înscrierea la universitate.

Peste o săptămână are loc prima probă scrisă de la Evaluarea națională. Pentru elevi este foarte important să aibă o „strategie” pentru orele de examen: trebuie să rămână concentrați și să nu intre în criză de timp.

Silvia Mușătoiu, profesor de matematică, la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București a acceptat invitația Newsweek România și a răspuns la trei întrebări legate de modul în care elevul trebuie să își dozeze timpul și energia pentru un examen de succes:

Cum ar trebui abordate subiectele în orele de examene?

E nevoie de o evaluare a tuturor subiectelor, într-o primă fază?

Ce probleme trebuie rezolvate mai întâi? 

Silvia Mușătoiu: Subiectul ar trebui citit în întregime la începutul probei. Unele cerințe s-ar putea să genereze panică, mai ales pentru cei mai emotivi. Unora li se pare că nu mai știu nimic, deși știu. Prima lectură trebuie urmată de un moment de gândire. Ne gândim la ce avem de făcut în cele trei ore și ne dozăm timpul, ne liniștim înainte de începe redactarea pe foaia de examen.

Interviul integral, pe newsweek

Comentarii