Profesorii CJRAE ar putea bloca înscrierile în clasa pregătitoare

sâmbătă, 02 martie 2019, 02:50
2 MIN
 Profesorii CJRAE ar putea bloca înscrierile în clasa pregătitoare

Cadrele didactice de la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi vor protesta luni pentru două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, reprezentanţii acestora afirmând că acest protest ar putea fi doar pasul premergător unor manifestaţii de mare anvergură, putându-se ajunge până la blocarea activităţii dacă Ministerului Educaţiei nu le vor asculta cererile. 

Dacă profesorii de la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi (CJRAE Iaşi) vor decide blocarea activităţii, atunci acest lucru ar afecta înscrierile în clasa pregătitoare, evaluarea psihosomatică necesară la dosarul de înscriere în clasa 0 fiind supervizată de către angajaţii CJRAE Iaşi.

Principalele nemulţumiri ale celor de la CJRAE sunt legate de faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale intenţionează să anuleze sporul de 15% acordat în prezent pentru cadrele didactice din această instituţie. Amintim faptul că salariaţii de la CJRAE, dar şi directorii şi personalul auxiliar din învăţământ au protestat luna trecută pentru că nu beneficiau de un alt spor, de 10%, acordat profesorilor pentru suprasolicitare neuropsihică. Astfel, pe lângă faptul că acel spor de 10% nu le-a fost acordat, acum se află în situaţia în care ar putea pierde încă 15% din drepturile salariale deja existente.

„Noi deocamdată facem ceea ce ne cere Legea dialogului social şi este primul pas către un protest mai de amploare, care ar putea deveni unul de anvergură. Încercăm să contactăm şi să tragem un semnal de alarmă către doamna ministru Ecaterina Andronescu. Dorim să îi comunicăm că pe această cale avem îndepliniţi toţi paşii pe care trebuia să-i parcurgem în conformitate cu Legea dialogului social. Prin urmare, orice acţiune pe care o vom face după luni este posibilă, suntem acoperiţi legal. Mingea în acest moment se află în terenul Ministerului Educaţiei”, a menţionat Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

Comentarii