Profesorul Doru Pănescu a demisionat din fruntea Senatului de la Politehnică

joi, 31 mai 2018, 01:50
3 MIN
 Profesorul Doru Pănescu a demisionat din fruntea Senatului de la Politehnică

 „În momentul de faţă sunt persoana care are prea multe sarcini şi care a simţit că nu mai face faţă să le ducă pe toate la nivelul cel mai bun“, a explicat profesorul şi parlamentarul Pănescu

Preşedintele Senatului Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, prof. univ. dr. ing. Doru-Adrian Pănescu, a demisionat din funcţia pe care o ocupa la politehnica ieşeană. Decizia a fost supusă atenţiei Consiliului de Administraţie în şedinţa de ieri, 30 mai, Adrian Pănescu declarând că a ajuns la punctul în care nu îşi poate desfăşura activitatea cu aceeaşi atenţie şi nu mai poate să-i dedice la fel de mult timp ca la începutul mandatului de preşedinte al Senatului.

„În momentul de faţă sunt persoana care are prea multe sarcini şi care a simţit că nu mai face faţă să le ducă pe toate la nivelul cel mai bun; să fiu în acelaşi timp şi cadru didactic la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, şi preşedinte al Senatului, şi parlamentar, şi secretar al Comisiei de învăţământ a Senatului. A renunţa la a fi cadru didactic nu este ceva de luat în considerare, dar m-am gândit că ar fi totuşi mai bine să păstrez calitatea de parlamentar, fiindcă reprezint învăţământul şi mediul academic din Iaşi. Dacă aş renunţa, poate nu ar veni cineva care să aibă aceeaşi reprezentativitate pe care am avut-o eu, în timp ce la conducerea Senatului poate veni un alt cadru didactic care să poată, cum făceam şi eu la începutul mandatului, să fie în fiecare zi în universitate, să aibă timp zilnic să analizeze documentele care vin în Senat şi să se dedice acestei funcţii, care nu este una simplă“, a declarat prof. univ. dr. ing. Doru-Adrian Pănescu. Acesta va rămâne însă în continuare membru al Senatului, poziţie în care a fost ales în 2016. Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, a precizat că a purtat o discuţie pe acest subiect cu Doru-Adrian Pănescu în preajma sărbătorilor de Paşte, când l-a rugat să analizeze decizia sub toate aspectele pe care aceasta le presupune.

„Între timp, am reluat discuţia aproape la fiecare întâlnire pe care am avut-o, măcar o dată pe săptămână, şi, recunosc, argumentele dumnealui m-au convins. Aşa cum am spus şi astăzi (n.r: 30 mai) în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, îl admir pentru demnitatea deciziei, pentru luciditatea cu care şi-a cumpănit limitele în îndeplinirea simultană a mai multor responsabilităţi şi, fapt mai rar întâlnit, pentru hotărârea cu care a renunţat să primească un salariu pe care considera că îl merita prea puţin. Însă regret faptul că a luat decizia acum, la jumătatea unui drum, acest mandat care ne-a apropiat modurile în care găseam soluţii pentru problemele ivite sau în care abordam provocările inerente contextului actual, cele care implicau Politehnica“, a specificat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval. Următorul preşedinte al Senatului va fi ales de membrii forului academic în urma şedinţei programate pentru ziua de 8 iunie.

 

Comentarii